O nas


Smoter

S čim se ukvarjamo in zakaj?

MINU, jezikovno-ustvarjalni studio se ukvarja s prevajanjem besedil iz domačega v tuj jezik in obratno, s tolmačenjem ter poučevanjem tujih jezikov na Notranjskem. Odlikuje nas prefinjen izbor kadra, saj so med nami sami rojeni govorci, poleg tega pa uporabljamo gradivo in tehnologijo za prevajalce, v koraku s trenutnimi trendi, kar nas uvršča med kakovostne prevajalske agencije z dolgoročno vizijo.

Naše poslanstvo

Ali ribo ujamemo za vas, ali vas jo naučimo ujeti!

Verjamemo, da je v družbi vedno obstajala želja in potreba ljudi po zbliževanju, naj si bo to v domačem, prijateljskem ali poslovnem okolju. Ravno zato želimo MINU-jevci na Notranjskem poučevati in širiti tuje jezikovne kulture med posamezniki, kar lahko pripomore tako k višanju stopnje zaposljivosti delovnega trga na Notranjskem, kot tudi k zbliževanju različnih kultur z domačo.

Vrednote

Beseda skoraj še nikoli ni ujela ribe! Zato smo MINU-jevci ljudje,ki verjamemo:
 • v dolgoročno ustvarjanje in krepitev tuje jezikovne identitete med Slovenci;
 • v krepitev slovenskega jezika med tujimi državljani;
 • v spodbujanje jezikovne kulturne zavesti zaposlenih v podjetjih;
 • v pospeševanje zaposljivosti v slovenskem trgu delovne sile;
 • v omogočanje fleksibilnejše mednarodne mobilnosti slovenskih študentov in zaposlenih.

Vizija podjetja

Smo to, kar si želimo postati jutri, in sicer:
 • postati želimo vodilno jezikovno podjetje na Notranjskem s področja prevajanja, tolmačenja in organizacije jezikovnih tečajev;
 • želimo se uveljaviti kot podjetje, ki skrbi za razvoj zaposlenih v domačih podjetjih in omogočiti okrepljen položaj delovne sile na Notranjskem;
 • v našo družbo želimo povabiti zaposlene z znanjem drugih tujih jezikov in prek stimulacije doseči zadovoljstvo obstoječih zaposlenih;
 • s trgom, na katerem delujemo, želimo sodelovati in z njim oblikovati uspešno, bogato in zabavno jezikovno okolje;
 • prek optimizacije dela si želimo odgovornega delovanja in ravnanja z okoljem.

Zadovoljne stranke so o nas povedale:
 • Zahvaljujeva se za organizacijo "obnovitve" znanja Nemščine.

  Izredno sva bila zadovoljna s profesorico, ki se je potrudila in izbrala stvari za ponovitev, vaje in naju s prijetnim načinom peljala skozi ure.

Udeleženca obnovitvenega tečaja nemščine v dvojicah, december 2020
 • Med poletnimi počitnicami sem sina prijavil na tečaj italijanščine za otroke. Tečaj je bil pisan na kožo najstnikom, ker ni bilo slovnice, učili pa so se predvsem uporabne besedne zveze in stavke. Prav pozitivno sem presenečen, ko mi sin doma pove, kako se kaj reče v italijanščini. Sin je tudi prvič izrazil željo, da bi nadaljeval s tečajem.
Uroš, oče udeleženca na tečaju italijanščine za otroke, julij 2020


 • Prijavila sem se na tečaj nemščine predvsem, da bi osvežila svoje znanje pridobljeno v srednji šoli in fakulteti. Skozi veliko pogovorov v nemščini sem se počasi začela spominjati jezika in vseh njegovih posebnosti. Tečaj je zelo dinamičen in učiteljica ga podaja zelo raznoliko, tako da ni nikoli dolgčas. Toplo priporočam jezikovno šolo Minu!
Anita, udeleženka nadaljevalnega tečaja nemščine, januar 2020

 • Hčerka želi nadaljevati s tečajem francoščine. Vso pohvalo izvajalki, udeleženkam in seveda organizaciji.

Hvaležna mama Z. Sedej


 • Zelo zadovoljna s tečajem, načinom učenja in učiteljico. Moj strah pred izgovorjavo je izginil, ni vedno vse pravilno izgovorjeno, je pa bolj samozavestno in vedno večja želja po učenju francoščine. Ko je učiteljica predstavila svoj način učenja s kartončki, mi ni bilo takoj jasno, kako se lahko iz tega naučiš jezika. Takoj, ko smo začele in se je zame začelo ponavljanje jezika po 6ih letih, sem pa hitro ugotovila, da veliko stvari še vedno znam - kakšen čudež. Ta metoda s kartončki je res učinkovita, saj sem bila predhodno na 3h različnih tečajih in samo prvi tečaj (pred 11imi leti) je bil res učinkovit, vse ostalo vmes je bilo kot da ne bi bilo, ker je bil en ponavljanje prvega, drugi pa preveč intenziven in površen. Tako da sem zelo vesela, da sem nadgradila svoje znanje izpred 11ih let, zraven pa ugotovila, da sem se veliko stvari, ki smo jih obravnavali, že učila vmes, ampak mi niso ostale v spominu, ker metoda ni bila prava. Na kratko: ODLIČEN TEČAJ! Poleg tega pa zelo ugodna cena in dostopen v domačem kraju.

Tanja Istenič, udeleženka tečaja francoščine

 • Že v osnovni šoli mi je bil najhujši predmet angleščina. Nikoli nisem marala tega predmeta in res nisem rojena za jezike. Ko enkrat odrasteš in stopiš v svet je zelo nelagodno, ko se ne znaš sporazumevati s tujci. Zato sem se odločila, da se vpišem v jezikovno šolo MINU, ker mi je blizu, vsi jezikovni učitelji so mladi, polni zagona in jeklenih živcev, da iz anti-talentov za jezike naredijo talente. In letos na dopustu sem lahko testirala svoje znanje jezika in lahko povem, da je občutek fenomenalen, ko se lahko z vsemi pogovarjaš brez strahu, da ti pa ne obvladaš jezika.
Aleša Bošnjak, udeleženka tečaja angleščine

 • Danes težko najdemo inštruktorja, ki te profesionalno usmerja do znanja, ob enem pa je tudi tvoj prijatelj. Učne metode so odlične, prilagojene vsakemu posamezniku in človeku prijazne. Moje znanje jezikov se je razširilo in kar je največ, stopila sem v svet drugih jezikovnih kultur.
Zala Slabe, udeleženka inštrukcij italijanskega jezika

 • Ekipa MINU več kot očitno deluje s ciljem zadovoljitve posameznih naročnikovih želja. Hitro, zelo ugodno ter kakovostno delo jih odlikuje v pripravi besedil za posamezne ciljne skupine. Na GR Inženiringu, kjer se vsakodnevno ukvarjamo z raznolikimi sejemskimi in drugimi dogodki, se zavedamo pomena ustreznega, ne le jezikovnega, temveč tudi kulturnega prenosa informacij, zato to nalogo z veseljem zaupamo podjetju, ki to zmore vrhunsko zagotoviti - MINU, jezikovno ustvarjalnemu studiu.
Namestnica vodje marketinga in odnosov z javnostmi, GR Inženiring d. o. o.

 • Že dalj časa uspešno sodelujemo s prevajalskim studiem MINU, ki se je izkazal kot zanesljiv partner s kvalitetnimi prevodi, ki jih opravijo v dogovorjenem roku. Predvsem smo zadovoljni tudi z njihovo fleksibilnostjo, saj se prilagodijo včasih kar nemogočim zahtevam agencijskega dela.
AV studio d. o. o.