Tečaji tujih jezikov

Izbire med ponudniki tečajev tujih jezikov je vedno več. Težko je izbrati, zato vam bomo poskusili s spodnjimi vprašanji pomagati pri izbiri

Zakaj na tečaj tujega jezika?

Motivacija.
Največkrat nam tečajniki zaupajo, da bi se učili tujega jezika, ker jezik potrebujejo pri komunikaciji s tujino na delovnem mestu. Naslednji razlog, ki ga navedejo je, ker jim je jezik všeč, ker imajo prijatelje ali sorodnike v tujini, ker želijo na dopust ali pa se pripravljajo za selitev v tujino ali pa gredo na študij. Seveda se jezika učijo tudi, ker je njihov partner tujec in se želijo sporazumevati s sorodniki. Kakšen pa je vaš razlog?

Kateri jezik se želite učiti?
Izbira.
Izbirate lahko med različnimi jeziki. Izbirate lahko med klasičnimi jeziki, ki se jih učimo v Sloveniji, kot so angleščina, nemščina, italijanščina, španščina in francoščina, ali pa tudi med bolj eksotičnimi.

Jezikovni tečaji so primerni za vse, ki se z jezikom prvič spoznavajo in tudi za tiste, ki so nekaj osnov že osvojili. Jezikovni tečaji so namreč zasnovani tako, da boste na vseh stopnjah osvojili tako jezik, kot tudi samo kulturo - približali vam bomo življenje, kulturo, način razmišljanja itd. prebivalcev države, katere jezika se želite naučiti.

V MINU-ju pripravljamo začetne, nadaljevalne in osvežitvene tečaje v skupinah, individualne tečaje, popolnoma prilagojene tečajniku, v primeru povpraševanja pa tudi posebne jezikovne tečaje za poslovno korespondenco, turistične delavce ipd. Skupine posameznih tečajev so namenoma majhne (največ 8 tečajnikov hkrati), da lahko vsak posameznik osvoji čim več znanja.

Katera oblika tečaja?
Nabor tečajev
Tečaji potekajo v skupinah ali individualno, v živo (ko to omogoča trenutna situacija) ali pa online preko Zoom-a ali Skypa.
Katero obliko izbrati je odvisno predvsem od potreb posameznika.
Za individualno obliko se odločajo tisti, ki želijo, da se tečaj prilagodi njihovim potrebam, času, ki ga imajo na razpolago in hitrosti jemanja snovi.
Za tečaje v skupini pa se odločajo tisti, ki si želijo učenja v družbi. Tečaji v skupini se izvajajo po nekem programu, ki ga na tečaju predelamo v okviru razpisanega tečaja.

V živo ali online?
Vsi se verjetno zavedamo, da je prihodnost na spletu. Trenutne razmere so nas na hitro prisilile, da smo se bolj poglobili tudi v online poučevanje.
Tudi večina jezikovnih tečajev, ki so potekali v živo, se je prestavila na internet. Po začetnih strahovih in dvomih, smo prebili led in skupaj s tečajniki ugotovili, da online poučevanje nudi vrsto prednosti v primerjavi s tečaji v živo.

Online
Kot prva je udobje, saj se povežete od koderkoli, potrebno je samo imeti dobro internetno povezavo. Povežemo se preko Skypa ali Zoom-a. Zagotovo je prednost online tečajev tudi ta, da ne izgubljate časa z vožnjo na tečaj in tako optimizirate svoj čas. Pri poučevanju preko interneta je na voljo ogromno vaj, gradiva in videov, ki so takoj dostopni. Tečaji lahko potekajo kadarkoli, saj ni težav z zasedenostjo učilnic ali sejnih sob na podjetjih.
Odlična rešitev za vse, ki ste veliko odsotni. Tako se lahko udeležite tečaja z dopusta, poslovne poti in tudi iz bolnice so se nam že javili najbolj zagrizeni tečajniki.

V živo
Vendar pa je tečaj v živo tudi družabni dogodek, kjer se snov podaja na vizualni, slušni in kinetični način. Torej poleg govorjenja, poslušanja in gledanja posnetkov, se lahko tudi gibljemo po prostoru, opazujemo mimiko, učimo s pravimi predmeti itd. Ni težav z internetno povezavo, ki vpliva na zvok in sliko. Če niste vešči računalništva, je tečaj v živo najboljša izbira za vas.

V trenutni situaciji se tudi tečaji, ki so se začeli v živo selijo na splet in jih tako izvajamo preko Zoom-a ali Skypa.

Kaj nudimo mi?
Uspeh
Pri izbiri naj ne pretehta samo cena. Tako kot najcenejši izdelki niso vedno najslabši, tudi najdražji niso najboljši.
Na naših tečajih poučujejo učitelji s srcem, ki so predani svojemu delu. Vedno se potrudimo, da je tečaj zanimiv, zabaven, poučen, razgiban. Poudarek dajemo na govorjenju, tako da brez skrbi, veliko boste govorili :-) . S tem namenom oblikujemo tudi majhne skupine.

Kje začeti, če se želite vpisati na tečaj?


Preden se odločite za jezikovni tečaj, jezika pa ste se že učili, vas vabimo, da opravite kratek pogovor z učiteljem jezika, da vam bo lahko svetoval in vas uvrstil v skupino, primerno nivoju vašega znanja.

Pokličite nas na 040 172 918 ali nam pišite na info@minu-jeziki.si  in se dogovorite za kratko testiranje.